Gaudí highlights tour met gids
Activiteiten

Gaudí highlights tour met gids

Gratis annuleren
Taal: Engels, Spaans
Beschikbaarheid: Dinsdag, donderdag en zaterdag
Mobiele vouchers worden geaccepteerd
Duur: tot 10 uur 30 minuten
Highlights
  • Bekijk Casa Batlló en La Pedrera, twee van Gaudí 's belangrijkste werken in Barcelona
  • Leer meer over zijn leven en werk en het Catalaans modernisme
  • Bezoek de Sagrada Família die zo uniek is vanwege de hoge versierde torens en de geometrische vormen
  • Ontdek Park Güell, een bijzondere plek om rond te wandelen en de uitingen van Antoni Gaudí bewonderen
Dit kun je verwachten

Tijdens deze tour ga je de meest karakteristieke werken van de Catalaanse architect Antoni Gaudí bezoeken, zonder wachtrijen!

Tijdens het eerste deel van de tour bezoek je de Passeig de Gràcia met Casa Batlló en Casa Milà (La Pedrera). Aansluitend heb je drie uur vrije tijd om te lunchen en om op eigen gelegenheid naar het kantoor van de touroperator te gaan in de Sagrada Familia. Tijdens het tweede deel van de tour ga je de Sagrada Familia en Park Güell bezoeken.

Je gaat genieten van een wandeling door een van de meest populaire straten in Barcelona, de Passeig de Gràcia, waar je naast prestigieuze merkenwinkels veel modernistische gebouwen vindt. Aan het begin van de 19e eeuw werd de Passeig de Gracia de belangrijkste wijk voor de bourgeoisie, wat zorgde voor plaatselijke opdrachten van een aantal belangrijke modernistische architecten zoals Gauí, Puig i Cadafalch, Domènech i Montaner en Sagnier. Tijdens de tour bezoeken we twee geweldige voorbeelden van deze architectuur van de hand van Antoni Gaudí. Tijdens het bezoek kun je luisteren naar uitleg over de bouwwerken, in verband gebracht met de geschiedenis van Barcelona en gelinkt aan andere werken van belangrijke modernistische architecten.

  • Casa Batlló

Gaudí plande de renovatie van een eerder bestaand gebouw van de architect Emilio Sala Cortés. Het gebouw werd gekocht door de zakenman Josep Batlló, die verschillende textielfabrieken in Barcelona bezat. Gaudí was in die tijd een belangrijke architect die tegelijkertijd aan verschillende projecten werkte: la Sagrada Familia, Torre Bellesguard, Park Güell en de restauratie van de kathedraal van Santa María in Palma de Mallorca. Batlló was zo onder de indruk van het werk van Gaudi dat hij de architect aan zijn vriend Pere Milá aanbeveelde.

Tijdens de tour ga je een kijkje nemen in Casa Milà, beter bekend als la Pedera. Het gebouw is gelegenop de splitsing van de Passeig de Gracia en de carrer de Provença, in het hart van de Eixample. Tijdens de industriële groei werd Gaudí gevraagd een huis te bouwen voor de familie Milà. Pere Milà i Camps was een rijke zakenman die het fortuin van zijn vader erfde uit de textielindustrie. Het Milà-project bestond uit een flatgebouw waarvan de eerste verdieping de residentie van de familie Milà zou worden en de andere verdiepingen zouden worden opgedeeld in verschillende huurappartementen. De bouw liep meerdere keren vertraging op omdat het gebouw hoger en breder moest worden dan de door het gemeentebestuur vastgestelde regelgeving. Tijdens de rondleiding bezichtig je de twee binnenplaatsen, de drie bovenste verdiepingen (het dak, de zolder en een appartement) en de tijdelijke tentoonstelling (onder voorbehoud, dit is afhankelijk van de tentoonstellingskalender).

Aan het einde van het bezoek mag je nog lang als je wilt in het gebouw blijven; je hebt vanaf dit moment drie uur vrije tijd om te lunchen en om op eigen gelegenheid naar het kantoor van de touroperator te gaan in de Sardenya-straat op nummer 311, waar je opnieuw moet inchecken voor het volgende gedeelte van de tour. Vanaf la Pedrera kun je het kantoor lopend bereiken via de carrer de Provença. De wandeling duurt ongeveer 30 minuten. Je kunt ook de blauwe lijn L5 van de metro nemen van Diagonal naar de Sagrada Familia.

  • De Sagrada Familia

De basiliek en verzoeningskerk van la Sagrada Familia is een van de meest bezochte bouwwerken ter wereld. Het wordt beschouwd als hét meesterwerk van Gaudi, ondanks dat de bouw van de kerk sinds 1882 nog altijd niet voltooid is. We zullen het indrukwekkende interieur dat rijk is aan symboliek uitgebreid bezichtigen. Samen met onze gids ga je bekijken hoe Gaudí het grootste deel van zijn inspiratie uit de natuur haalde, wat door de architect beschouwd werd als het meesterwerk van God. Het resultaat is een gebouw met een perfecte balans tussen architectuur en het spirituele. Aan het einde van het bezoek begeleid de gids je naar de lift waarmee je een van de torens op kunt. Bovenin de toren staat je een spectaculair uitzicht over Barcelona te wachten. Ook kun je het museum bezoeken met een tentoonstelling vol tekeningen, gipsmodellen en foto's over de geschiedenis en ontwikkeling van de basiliek, vanaf het prille begin tot aan de dag van vandaag. in het museum vind je ook waardevolle informatie over Gaudí's leven en carrière. Na het bezoek aan la Sagrada Familia nemen we de bus naar Park Güell.

  • Park Güell

Park Güell is gelegen in het bovenste deel van Barcelona en je treft er een schitterend uitzicht over de stad. Het park is een van de meest karakteristieke werken van de architect Antoni Gaudí, en in 1984 door de UNESCO tot werelderfgoed verklaard. Het oorspronkelijke project was bedoeld als een urbanisatie, in opdracht van de Catalaanse ondernemer Eusebi Güell, en werd uiteindelijk ingehuldigd als openbaar park in 1926. In het ontwerp toonde Gaudí zijn creatief talent en koos voor een naturalistische en organische stijl met als doel een perfecte integratie van architectuur en natuur te realiseren. Je gaat er met eigen ogen bekijken hoe de architect een van zijn favoriete technieken, de "trencadís", terug laat komen in al zijn creaties. Dankzij de aanvullende uitleg van onze gidsen kun je rekenen op een onvergetelijke dag!

Lees meer
Dit is inbegrepen
  • check Tweetalige gids (Engels en Spaans)
  • check Headset (voor groepen met meer dan 5 personen)
  • check Begeleide wandeling door de Passeig de Gràcia
  • check Casa Batlló, La Pedrera, Sagrada Familia en Park Güell fast-track tickets
  • check Vervoer tussen de Sagrada Familia en Park Güell
Dit is niet inbegrepen
  • x_not_included Eten en drinken
  • x_not_included Hotel transfers
Waar
Verzamelpunt:
Julià Travel Office, C / Balmes 5Het tweede deel van de tour begint om 15.00 uur in Julià Travel Office, C / Sardenya 311
Belangrijk
  • Deze tour is tweetalig, Engels en Spaans
  • Vanwege de beperkte capaciteit van de liften bij de Sagrada Familia kan er sprake zijn van een wachttijd tussen de rondleiding door de basiliek en het museum en de toegang tot de lift
  • Het bezoek aan de torens is zonder gids
  • De toegang tot de torens is onder voorbehoud, dit is afhankelijk van de weersomstandigheden of andere gebeurtenissen van overmacht
  • Houd er rekening mee dat je mogelijk met de trap naar beneden moet
  • Kinderen onder de 6 jaar, kinderen van 6 tot 17 jaar zonder begeleiding, personen met een beperkte mobiliteit en personen die last hebben van duizeligheid of met hart- en vaatziekten mogen de torens op
  • Omdat de Sagrada Familia een katholieke kerk is dienen bezoekers zich gepast kleden. De volgende regels dienen in acht te worden genomen: Ten behoeve van de veiligheid zijn hoeden niet toegestaan in de kerk of in het museum, tenzij deze gedragen worden omwill van religieuze of gezondheidsredenen. Bezoekers mogen niet op blote voeten of op slippers naar binnen. Blote schouders, diepe decolletés, blote ruggen of blote buiken zijn niet toegestaan. Korte broeken en rokken moeten minimaal tot net boven de knie komen.
  • Houd er rekening mee dat er gewandeled wordt, we adviseren om comfortabele kleding en schoenen te dragen
  • Als de groep uit meer dan 5 deelnemers bestaat worden er headsets aangeboden
Lees meer
Touroperator
Julia Travel
Boekingskosten
Goed nieuws! Er zijn geen extra kosten aan deze boeking verbonden
Annuleringsbeleid
Ontvang een 100% restitutie als je annuleert tot 24 uur voordat de activiteit begint.

Wat anderen zeggen over deze activiteit

0%
0%
0%
0%
0%

Dit vind je misschien ook leuk

Tickets voor de Sagrada Familia
Snel uitverkocht
Attracties en rondleidingen

Tickets voor de Sagrada Familia

Boek je ticket voor de Sagrada Familia, inclusief meertalige audiogids. En neem eventueel deel aan een rondleiding met een lokale gids.

Gratis annuleren
Beschikbaar in:

en, fr, es 

Park Güell skip-the-line tickets
Topactiviteit
Attracties en rondleidingen

Park Güell skip-the-line tickets

Boek hier je skip-the-line ticket naar Park Güell en kom verdwalen in het unieke architectonische wonderland van Gaudi. Boek nu en vermijd wachtrijen!

Geldigheid Flexibel
Nat Geo Day Tour: Hommage aan Miró
Excursies & Dagtrips

Nat Geo Day Tour: Hommage aan Miró

Krijg vroeg toegang tot de Joan Miró Stichting op deze National Geographic Day Tour. Bezoek het museum met een architect-gids en ontdek Miró's kunst en de innovatieve ruimtes van Sert.

Gratis annuleren
Instant Confirmation
La Pedrera skip-the-line tickets en audiogids
Topactiviteit
Attracties en rondleidingen

La Pedrera skip-the-line tickets en audiogids

Bezoek La Pedrera met een audiogids en bezichtig de Espai Gaudí, het Pedrera-appartement, de binnenplaatsen, de expositieruimte en het dak

Geldigheid 2 uur
Instant Confirmation
Entree Inbegrepen
Montjuïc-kabelbaankaartjes
Activiteiten

Montjuïc-kabelbaankaartjes

Koop je kaartjes voor de Montjuïc-kabelbaan in Barcelona. Geniet van bovenaf van een adembenemend uitzicht over de stad en de zee!

Gratis annuleren
Instant Confirmation
Sagrada Familia kleine groepstour met priority toegang en lokale deskundige gids
Activiteiten

Sagrada Familia kleine groepstour met priority toegang en lokale deskundige gids

Boek nu voor een onvergetelijke rondleiding in een kleine groep. Ontdek de Sagrada Familia met priority tickets en een deskundige lokale gids!

Gratis annuleren
Beschikbaar in:

en, es 

Hola Barcelona Travel Card
Attracties en rondleidingen

Hola Barcelona Travel Card

Koop je Hola Barcelona Travel Card en verplaats je in alle vrijheid door de stad. Bespaar tijd en geld!

Gratis annuleren
Instant Confirmation
Moco Museum Barcelona: toegangskaarten met Banksy en meer
Must-see
Attracties en rondleidingen

Moco Museum Barcelona: toegangskaarten met Banksy en meer

Bezoek een onafhankelijk museum met een breed scala aan inspirerende moderne, hedendaagse en straatkunst in Barcelona!

Gratis annuleren
Beschikbaar in:

en, it, fr, es, de, +2  nl, ca

Picasso Museum Barcelona toegangsticket en in-app audiotour
Attracties en rondleidingen

Picasso Museum Barcelona toegangsticket en in-app audiotour

Ontdek het Picasso Museum Barcelona met deze in-app audiotour in je eigen tempo en dompel jezelf onder in de wereld van de grenzeloze creativiteit van de kunstenaar.

Duur 1 uur
Beschikbaar in:

en 

Instant Confirmation
Casa Batlló Blauwe tickets
Topactiviteit
Attracties en rondleidingen

Casa Batlló Blauwe tickets

Boek hier nu je tickets voor Casa Batlló in Barcelona, een van Gaudí's meesterwerken die door UNESCO op de Werelderfgoedlijst is geplaatst.

Duur tot 1 uur 15 minuten
Beschikbaar in:

en, it, fr, es, de, +8  pt, ru, nl, ja, pl, zh, ko, ca

Instant Confirmation